Amerikai nagykövet: heteken belül lesz egy fontos találkozó

A CEU-n tartott előadást David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete. A diplomata már többször is határozottan kiállt az intézmény mellett, amelyről még a mai napig nem dőlt el, hogy maradhat-e Budapesten, vagy Bécsbe kell költöznie.

Helyszíni tudósítónk arról számolt be, hogy már az előadás elején szóba került a CEU aktuálpolitikai helyzete. Michael Ignatieff az amerikai nagykövetet barátjaként köszöntötte a CEU-n, és azt mondta, Cornstein az egyetem utolsó esélye. Az amerikai nagykövet elmondása szerint Amerikának és neki is nagyon fontos a CEU, többek között ezért is jött Magyarországra. Hozzátette, hogy Amerikában is sokszor megkapja azt a kérdést, hogy milyen a CEU helyzete Magyarországon.

Cornstein arról is beszélt, hogy heteken belül lesz egy fontos találkozó, ahol az egyetem és a kormány is képviselteti magát. Kérdésre az amerikai nagykövet azt is elmondta, hogy nem Orbán Viktor vesz részt a találkozón, de a Miniszterelnökség magas szinten képviselteti magát.

Ez pedig lehet, hogy a CEU ügyének megoldása lesz majd.

A sajtószabadsággal kapcsolatban az amerikai nagykövet arról beszélt, hogy jó lenne, ha lenne 3-3 független televízió és újság.

"A CEU jelenleg nyitva van, holnap is nyitva lesz, és azt remélem, és szeretném, hogy ez így maradjon hosszú évekig. És úgy érzem, hogy ez így is lesz” - egy hónapja mondta ezt híradónknak David Cornstein, a CEU ügye ...

Olvassa el: atv.hu