Kajak-kenu Eb: „Kozák Danuta visszatérése minden várakozást felülmúlt”

Hiányérzete legfeljebb azért lehet a szakembernek, mert férfi kenuban nem sikerült érmet szerezni.

„Benne volt az ezer egyesben, a kétszáz és ötszáz párosban is a dobogós hely, sajnos nem jött össze. Ezzel együtt látok előrelépést ebben a szakágban is” – mondta az MTI-nek Hüttner Csaba.

Hangsúlyozta: az összes többi szakágban elégedettek lehetnek a szerepléssel, a női kenusok például a három érmet, két aranyat és egy bronzot szerző Balla Virág vezetésével remekül teljesítettek.

Külön kiemelte az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danutát, aki gyermeke tavalyi születése miatt a 2016-os riói ötkarikás játékok óta most versenyzett először nemzetközi vizeken.

„Dana visszatérése minden várakozást felülmúlt. Mindkét egyes számban bizonyította, hogy ismét kell vele számolni. Az benne volt, hogy az ötszáz egyest megnyeri, de amit a harmadik számában, kétszázon produkált, fáradtan, az első nemzetközi versenyén, az szerintem emberfeletti” – fogalmazott az Eb-t két arannyal (K–1 és K–4 500 m) és egy ezüsttel (K–1 200 m) záró világklasszis kajakosról a kapitány.

A fiatal, mindössze húszéves Kopasz Bálint hatalmas csata után lett második K–1 1000 méteren, majd másnap 500-on fáradtan versenyzett, s Hüttner Csaba elárulta: a sportoló ebből le is vonta a következtetéseket, mostantól egyesben csak a hosszabb távra összpontosít. Az új olimpiai számban szereplő 500 méteres férfi kajak négyessel ka...

Olvassa el: nemzetisport.hu