Karácsony Gergely lenne közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt

"Közös ajánlat, közös program, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt kell" - mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és zuglói polgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este az ellenzéki összefogásról.

Karácsony azt mondta, ha azt szeretnék, hogy az emberek higgyenek abban, hogy a változás elérhető, és a kormányváltást akaró többség ne legyen ellenzékben, akkor közös ajánlatot kell tenni. Közölte, nem elég a közös listáról beszélni, hanem ennél többről kell, hogy szóljon az ellenzéki együttműködés, ezért vissza kell térni ahhoz az elképzeléshez, hogy minden változást akaró párt fogjon össze. Mint mondta, szerinte ha az ellenzéki pártok sem tudnak megegyezni egymással, akkor a választók sem fognak bízni bennük.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjeként ül-e a stúdióban, Karácsony azt mondta, nem, és nem is tárgyaltak erről az MSZP-vel.

Korábban a Hír TV azt írta, Karácsony négyszemközt tárgyalt Molnár Gyulával, az MSZP elnökével a választási együttműködésről, a tárgyaláson pedig szóba került az is, hogy Karácsony lehetne a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, a Párbeszéd pedig közös listán indulna az MSZP-vel, cserébe pedig egy Párbeszéd-frakció is alakulhatna az Országgyűlésben. A Hír TV szerint Molnár rábólintott a felvetésre.

A hír baloldali körökben úgy is terjed, hogy Molnár felkérte Karács...

Olvassa el: hvg.hu