Lázár: Nem szabad megfutamodni az újságírók elől

Nem szabad az újságírók elől megfutamodni, korrekt párbeszédet kell velük fenntartani, mert nem ellenségek vagy ellenfelek, hanem szövetségesek: még ha kritikusak is, fórumot teremtenek ahhoz, hogy az ember elmondhassa véleményét, meggyőződését, programját, vitatkozhasson róla, és támogatókat gyűjtsön hozzá – egyebek mellett ezt mondta Lázár János a Promenand.hu-nak adott interjújában.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az újságírók szerepe az elmúlt években megváltozott, és ma már a politikusokhoz hasonlóan a „politikacsinálás” részei. „A politikai újságírónak és a politikusnak szimbiózisban, egymást kiegészítve kellene léteznie, nem egymás feladatait átvéve” – fűzte hozzá.

A hódmezővásárhelyi időközivel kapcsolatban a miniszter azt mondta: a két hónapos, nagyon erős kampány során a támadások jelentős része ellene irányult, február 25-én azonban a város jövője volt a tét, amiért hódmezővásárhelyiként is aggódik.

„Az elmúlt húsz évben akadtak csaták, amelyeket megnyertem, és olyanok is, amelyeket elveszítettem, utóbbiakból erőt merítek, és harcolok tovább a meggyőződésemért” – fogalmazott.

Szerinte a városvezetés első lépései sok emberben kételyeket ébresztettek. Úgy véli, február 25-e óta mindenkit „kinyírtak”, aki fel merte emelni a szavát, és az ellentétes volt a polgármesterével. „Az országos ellenzéki sajtónak komoly szerepe és küldetése volt a hódmezővásárh...

Olvassa el: mno.hu