Mellár: ha 2-3 százalékkal lemaradok, annak a felelőssége az LMP-t terheli

A Pécsen induló független jelölt nem érti, a zöldpárt miért nem lépteti vissza a jelöltjét vele szemben, ha a személyével nincs problémájuk.

„Sok terület van, ahol érezhetően szükség lenne, hogy növekedjen a költségvetés hozzájárulása, például az oktatás, az egészségügy. Ezeket mindig számoljuk is, hogy milyen forrásból lehetne elérni, nyilván egy átrendezést kellene csinálni”- magyarázta az ATV Egyenes beszédben Mellár Tamás, amikor Rónai Egon arról kérdezte, hogyan készülnek Karácsony Gergely tanácsadói testületében az esetleges kormányváltásra.

Mellár elismerte azt is, hogy sok ötlet felmerül ezeken a megbeszéléseken és közgazdászként többször jelzi ilyenkor, ha valamit nem tart megvalósíthatónak. A műsorvezető arra is kíváncsi volt, hogy Mellár honnan vonna el támogatást a fejlesztésekhez. „Azoktól a nagyvállalatoktól, amelyeknél egy munkahely teremtése sok-sok millió forintba kerül”- válaszolta, majd hozzátette: ezeket inkább olyan, kisebb vállalkozásokhoz raknák, ahol kisebb összegből teremthető munkahely.

Mellár arról is beszélt, hogy kormányváltás esetén szükségesnek tartaná, hogy a társasági adót sávosan emeljék fel, hogy a nagyvállalatok többet fizessenek. Legfontosabbnak azt tartaná, hogy az alternatív elosztási helyeket megszüntessék. Mint mondta, az MNB 800 milliárdot nyert az elmúlt években azon, hogy a forint gyengült, ennek a pénznek egy része alapítványokhoz...

Olvassa el: atv.hu