Novemberben jön a Liza, a rókatündér rendezőjének új filmje

"Mintha egy skandináv noir drámát ültetnénk át magyar környezetbe" – mondta Ujj Mészáros Károly új filmje, az X – A rendszerből törölve forgatása közben az Óbudai lakótelepen. A Liza, a rókatündér rendezőjének régen várt következő filmjéről időközben nemcsak az alcíme derült ki, hanem az is, hogy novemberben kerül majd mozikba.

Balsai Móni egy különleges rendőrnőt alakít a filmben, akinek rendkívüli szimata van, ám személyes tragédiája miatt használhatatlanná válik: férje öngyilkossága óta pánikbeteg és a mániáival küzd.

Aztán feltűnik Schmied Zoltán is egy új tiszt szerepében, aki nemcsak a kolleginája különleges tehetségére figyel fel, hanem a nőt is meglátja benne. Aztán együtt erednek a felderítetlen esetek nyomába.

A forgalmazó közleménye szerint a rejtélyes ügy nyomába eredő rendőröket Balsai Móni, Schmied Zoltán, és Bede-Fazekas Szabolcs alakítja, illetve fontos feladatot kapott Fekete Ernő, Molnár Áron, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán is. Az X különlegessége pedig, hogy Kulka János ezzel a filmmel tér vissza a vászonra.

A színész korábban el is mondta, hogy kifejezetten élvezte a forgatást. "Izgalmasnak találtam a helyszínen összevágott jeleneteket, nagyon jónak tartom a stábot, és jólesett, hogy mindenki kedves volt hozzám. Ujj Mészáros Károlyban az az egyik legfontosabb érték, hogy határozottak az elképzelései, a szerintem nagyo...

Olvassa el: index.hu