Szent László Napok: hat év történései

Negyed évszázados fennállását ünnepli a Nemzeti Kulturális Alap, s ebből az alkalomból visszatekintéseket szerveznek azoknak az eseményeknek a házigazdái, amelyek az alap támogatásával jöttek létre. A Szent László Napok esetében a visszaemlékezés több napon át zajlott: kedden az első rendezvényre emlékeztek vissza egy „időutazás” során, az egyik ismert közösségi portálon, utána minden nap egy másikra, vasárnap pedig a Moszkva kávézóban a hat év élményeit elevenítették fel a szervezők egy olyan találkozó során, melyen szervezők, önkéntesek és résztvevők találkoztak.

Fiatalos fesztivál

Asztalos Attila szervező köszöntötte az egybegyűlteket, majd bemutatta a fekete-fehér fotókból álló tárlatot, melyen a Szent László Napokon résztvevő nevesebb zenészek, fontosabb momentumok tekinthetők meg – többek között a Csík zenekar, Lovasi András és Kiss Tibor, a Hot Jazz Band, az Anna and the Barbies, a Hooligans, Koncz Zsuzsa, Zorán, s nem utolsósorban az Omega együttes. Ezzel párhuzamosan az elmúlt rendezvények összefoglaló filmjei mentek felvételről.

Zatykó Gyula főszervező visszaemlékezett arra, hogy az első két rendezvény még a Rhédey-kertben zajlott, a következők pedig már a várban. „Isteni szerencse, hogy elsőként magyar rendezvény megszervezésének jutott a vár” – jegyezte meg. A fesztivál gondolata 2012-ben fogalmazódott meg, de akkor anyagi források hiányában nem tudták megszervez...

Olvassa el: erdon.ro