Téli olimpia: „Mióta Dél-Koreában vagyunk, Koni folyamatosan gyorsul”

Téli olimpia: „Mióta Dél-Koreában vagyunk, Koni folyamatosan gyorsul”
Fotó: www.nemzetisport.hu

Hétfőn, pjongcsangi idő szerint déltől edzett Nagy Konrád az olimpia helyszínén – a keddi 1500 méteres versenye előtti utolsó jégre lépése egészen kiválóan sikerült: az elmúlt két hétben felkészüléseit irányító Telegdi Attila (aki amúgy jelenleg a Magyar Országos Korcsolyázószövetség gyorsasági ágazatának vezetője) úgy építette fel az edzéseket, hogy Nagy egyre gyorsuljon, hétfőn pedig az eddigi legjobb időt mutatta a stopper.

„Régóta dolgozunk együtt, s bár Koni az elmúlt években már Kanadában készült, a kapcsolat megmaradt, hiszen folyamatosan kaptam róla az információkat, állandóak voltak az emailváltások, és kint volt a kvalifikációs világkupaversenye, Calgaryban is, ott volt lehetőségem kicsit rácsatlakozni az ottani napi munkára – mondta el Telegdi Attila. – Mióta Dél-Koreában vagyunk, Koni folyamatosan gyorsul, úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok a keddi ezerötszáz kapcsán.

Délután még leülünk, és aprólékosan összerakjuk a futamot. Ha mentálisan is sikerül az, akkor benne van Koniban a meglepetés is.”

Olvassa el: nemzetisport.hu