20 autót ajánlott fel a Toyota hazai importőre a koronavírus elleni védekezéshez4Fénykép© origo.hu

20 autót ajánlott fel a Toyota hazai importőre a koronavírus elleni védekezéshez

, 6 hír, oldalnézet

Nagylelkű felajánlással segíti a koronavírus elleni küzdelmet a magyarországi Toyota Central Europe Kft. – jelentette be Révész Máriusz országgyűlési képviselő, az Önkéntességért és adományokért felelős akciócsoport vezetője, miután a Toyota és hazai márkakereskedői hálózata 20 autót ajánlott fel használatra a koronavírus járvány elleni védekezési feladatok támogatására.

Az akciócsoport vezetője hangsúlyozta, hogy a szakmai szervezetekkel egyeztetve úgy döntött, a járműveket – hasonlóan más adományokhoz – oda juttatják el, ahol a legnagyobb szükség van azokra, az Országos Mentőszolgálathoz, a kiskunhalasi járványkórházba és a segélyszervezetekhez. A kiskunhalasi létesítmény hat autót kap a dolgozók szolgálatba járására, az akciócsoport tagjaként működő segélyszervezetek pedig nyolc teherautót használhatnak az adományok célba juttatásához – ismertette Révész Máriusz.

A Toyota, amely értékesítési tevékenységét a járványügyi helyzetre való tekintettel online felületre terelte, és szerviztevékenységét szigorú fertőzésmegelőzési intézkedések mellett a halaszthatatlan javítási/karbantartási munkálatokra koncentrálja, az ennek következtében felszabaduló márkakereskedői és importőri tesztautókat ajánlotta fel a védekezéssel kapcsolatos logisztikai feladatok támogatására.