2019 új kedvence twerkelve fuvolázik és látványosan szereti önmagát7Fénykép2Videó© blikk.hu

2019 új kedvence twerkelve fuvolázik és látványosan szereti önmagát

, 10 hír, 3 oldalnézet

De a legjobb film azért a Roma lett.

Újabb Oscar előrejelző versenyt rendeztek a filmvilágban. Ezúttal a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) rendezte meg díjkiosztó gáláját Londonban. A várakozásoknak megfelelően Jorgosz Lanthimosz A kedvenc (The Favourite) című kosztümös filmje kapta a díjak zömét. A legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó két fő elismerést azonban a nagy vetélytárs, az Alfonso Cuarón rendezte Roma vitte el.

A kedvencet tizenkét díjra jelölték, és ebből hetet el is hozott az Oscar-díjas győzelmek viszonylag megbízható előrejelzőjének tekintett BAFTA-rendezvényen. Ez az alkotás nyerte a kiemelkedő brit film, a legjobb produkciós tervezés, a legjobb smink, a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb jelmeztervezés díját. De a legjobb női főszereplőnek, illetve mellékszereplőnek járó díjakat is az ebben a filmben nyújtott teljesítményéért kapta meg a XVIII. századi brit uralkodó, Anna királynő alakítója, Olivia Colman, illetve az udvarhölgyet játszó Rachel Weisz.

A The Favourite a legjobb film és a legjobb rendező díjáért is versenyben volt, e két fődíjat azonban a Roma című mexikói alkotás és rendezője, Alfonso Cuarón gyűjtötte be a patinás londoni Royal Albert Hall rendezvényközpontban tartott, éjszakába nyúló, fényes vasárnapi gálán.