2022-ben is öt országban lesz Virtuózok© beol.hu

2022-ben is öt országban lesz Virtuózok

, 4 hír, oldalnézet

A műsor komolyzenei tehetségei esélyt kaphatnak, hogy világsztárokkal léphessenek fel, a Virtuózok alapítványa és támogatói révén hangszereket vásárolhassanak, rendszeresen koncertezhessenek, mesterkurzusokon vehessenek részt. A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, de közönségdíjat és különdíjakat is osztanak.

A Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor, 2014-es indulása óta milliók kedvencévé vált. Már a kezdetekkor a magyar közszolgálati televízió egyik legnézettebb műsora lett, 2020-ban pedig átlépte a határokat és a Visegrádi Négyek országaiban, valamint Szerbiában is bemutatták. A nemzetközi sorozat 2022-ben a Visegrádi Négyek országai és Szlovénia tehetségeit kutatja, és a következő három évben több európai országba is eljut majd.

A műsor magyar válogatóját idén tavasszal sugározzák, télen pedig öt ország hét televíziós csatornáján mutatják be a nemzetközi adásokat, akár 70 millió nézővel megismertetve a klasszikus zene nemzetközi tehetségeit.