300 milliós fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Ryanair4Fénykép© 24.hu

300 milliós fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Ryanair

, 20 hír, 0 oldalnézet

„Június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a Ryanair-DAC légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása témájában. Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette a vizsgálatot, melynek végén a fogyasztóvédelmi hatóság a mai napon jogsértést állapított meg, ugyanis a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat. A fogyasztóvédelmi bírság összege: 300 millió forint” – közölte a Facebookon Varga Judit igazságügyi miniszter.

Mint ismert, Varga Judit azért kezdeményezte a vizsgálatot, mert a Ryanair az extraprofit-különadót áthárította az utasokra. Nem mellesleg a Ryanair vezérigazgatója, Michael O'Leary többször leidiótázta Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős minisztert.

„Szóval csak ez a két légitársaság [a Ryanair és a WizzAir] összehozott egymilliárd eurós veszteséget az utolsó 12 hónapban, és ez az idióta miniszter azt gondolja, hogy mi vagyunk az az iparág, amelyikre extraprofitadót kell kivetni, hogy megvédje a magyar családokat?