57 éves átkot kellene megtörnie az Atléticónak az Európa Liga-döntőben
Fotó: index.hu

57 éves átkot kellene megtörnie az Atléticónak az Európa Liga-döntőben

12 hírek, 1

Bár a legtöbb futballszurkoló ingerküszöbét nem igazán éri el az Európa Liga, a mostani kiírás, különösen a nyolcaddöntőktől kezdve nagyon érdekes párharcokat hozott. Az őrült menetnek szerda este, Lyonban lesz vége, ahol az Olympique Marseille és az Atlético Madrid csap össze a sorozat döntőjében és emiatt párosítás miatt sem kell szomorkodnunk, sőt.

Miközben a spanyolok harmadik EL-aranyukra hajtanak, addig a franciák sem az Európa Ligában, sem annak elődjében, az UEFA-kupában nem értek még a csúcsra. Nem csak ők, egyetlen francia klubnak sem sikerült még: az OM 1999-ben és 2004-ben, a Bastia 1978-ban, a Girondins Bordeaux pedig 1996-ban bukott el a döntőben.

Ha az erőviszonyokat nézzük, az Atlético tűnik esélyesebbnek:

a keretük értéke majdnem négyszerese a Marseille-ének,

az elmúlt években jóval tapasztaltabbak a nemzetközi porondon,

a közelmúltban két EL- és két BL-döntőt is játszottak, igaz, csak az előbbieket sikerült megnyerniük, a Bajnokok Ligájában mindkétszer kikaptak a Real Madridtól.

Viszont ez, hogy az OM mindenféle elvárások nélkül lép pályára nekik is kedvez, az esélytelenebb szerep az egész szezonban jól állt nekik. Pont akkor tudnak igazán jól focizni, amikor nincs rajtuk nyomás.

Nincs sok esélyünk a győzelemre, de természetesen beleadunk mindent. Hatalmas lehetőség nekünk, hogy az Atléticóval játszhatunk és hogy első francia csapatként nyerhetjük meg a kup...

    Olvassa el: 24.hu