A címvédő otthonában nyert a Raptors2Fénykép1Videó© origo.hu

A címvédő otthonában nyert a Raptors

, 7 hír, oldalnézet

A Toronto Raptors magabiztosan, 123-109-re nyert a címvédő Golden State Warriors otthonában szerdán, ezzel 2-1-re vezeti a két csapat párharcát az észak-amerikai kosárlabda-liga (NBA) döntőjében.

Hiába költöztek át Oaklandbe a csapatok, a párharc harmadik meccsére kifejezetten rossz előjelekkel készült a Warriors, ugyanis a hosszú ideje sérült Kevin Durant után az előző meccsen Klay Thompson is kidőlt, s szerdán nyilvánvalóvá vált, hogy nem léphet pályára. Hiányukban Stephen Curry vette vállára a Golden State-et, ám hiába játszott kiválóan és szerzett 47 pontot a meccsen, a címvédőnek így sem volt esélye a sikerre.

A Raptors rögtön a kezdés után előnybe került, végig jobban állt, s mindig tudott újítani, amikor a hazaiak közelebb kerültek hozzá. A kanadai gárda a párharc első, szintén győztes meccséhez hasonlóan igazi csapatmunkával győzött, s nem csupán legnagyobb sztárján, Kawhi Leonardon volt minden teher. A kezdő ötös valamennyi tagja legalább 17 pontot szerzett, Leonard 30, Kyle Lowry pedig 23 ponttal zárt. A Raptorsszal ellentétben a Golden State-nél kevés jó egyéni teljesítmény akadt, Curryhez senki sem tudott felnőni, s rajta kívül csupán ketten jutottak tíz pont fölé.