A Fehér Ház szerint Donald Trump változatlanul készül a csúcstalálkozóra
Fotó: vs.hu

A Fehér Ház szerint Donald Trump változatlanul készül a csúcstalálkozóra

8 hírek, 2

Donald Trump amerikai elnök változatlanul készül a csúcstalálkozóra Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel – jelentette ki Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője kedden Washingtonban.

A szóvivőnő a szokásos napi sajtótájékoztatón – amelyre nem sokkal Donald Trump és Mun Dzse In dél-koreai elnök közös tájékoztatója után került sor – újságírói kérdésre válaszolva erősítette meg, hogy az amerikai kormányzat nem mondott le a csúcstalálkozóról.

Arra a kérdésre, hogy a Fehér Ház mennyire ad hitelt annak a dél-koreai tisztségviselőnek, aki szerint 99 százalékos valószínűséggel nem lesz csúcstalálkozó, Huckabee Sanders úgy válaszolt: „mi továbbra is folytatjuk az előkészületeket, és ha a másik fél találkozni akar velünk, mi természetesen készen állunk majd”.

A szóvivőnő – Donald Trump elnökhöz hasonlóan – hangsúlyozta, hogy amennyiben Phenjan beleegyezik a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésébe, akkor Észak-Korea „fényes jövő előtt állhat”.

Az amerikai kommentátorok mind Trump és Mun elnökök rövid tájékoztatója, mind Sarah Huckabee Sanders sajtóértekezlete után felidézték a dél-koreai kormány szóvivőjének közlését, miszerint a két Korea közötti magas rangú találkozók valószínűleg június 25-e, a közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlat befejezése után – fognak folytatódni.

Egyúttal felidézik John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó vasárnapi, és Mike Pence alelnök hétfő esti tel...

    Olvassa el: hirado.hu