A külföldről hazatelepülők is igényelhetik a falusi csokot© hirado.hu

A külföldről hazatelepülők is igényelhetik a falusi csokot

, 5 hír, 2 oldalnézet

A külföldről hazatelepülők, az ápolási és gyermekek otthongondozási díjában részesülők, valamint a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) szereplők is igényelhetik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) speciális változatát, a falusi csokot - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos keddi sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Gyopáros Alpár közölte: a program július elsejei indulása óta százával érkeztek az igénylések a közvetítő pénzintézetekhez. Ezek alapján egyforma az érdeklődés a már meglévő lakás korszerűsítése, valamint a használt lakás vásárlása, majd felújítása iránt - tette hozzá. Utóbbi konstrukció esetében az igénylők főként városokból költöznének falvakba, amit rendkívül jó hírnek nevezett a kormánybiztos.

A politikus felidézte: a magyar kormány egyik legfontosabb célja, hogy gyermekvállalásra ösztönözze a fiatalokat és megállítsa a kistelepülések elnéptelenedését. A program kínálta kedvezmények 2486 ötezer lakosúnál kisebb településen vehetőek igénybe.