A kultúra járvány alatti helyzetéről tartott V4 konferenciát az Emmi© beol.hu

A kultúra járvány alatti helyzetéről tartott V4 konferenciát az Emmi

, 4 hír, 0 oldalnézet

Hatások és ráhatások címmel szervezett V4 kulturális konferenciát az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emmi. A 2 napos online rendezvényen a 4 ország kulturális életének kormányzati vezetői osztották meg egymással tapasztalataikat a pandémia által előidézett helyzetről és a kultúra szerepéről a járványkezelésben.

Az M1 aktuális csatorna beszámolója szerint a V4 együttműködés soros elnöke, Magyarország a járvány alatt a kultúra területén is több olyan intézkedést hozott, ami példát teremthet a nemzetközi szakmai partnereknek a járvány utáni élet újraindításához. A kulturális innovációk és jó gyakorlatok a koronavírus idején témakörben szervezett konferencián szakmai anyag készült.

A kétnapos online konferencia részeként Viera Lescáková, Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumának államtitkára, Vlastislav Ouroda, a Cseh Köztársaság Kulturális Minisztériumának miniszterhelyettese, Jaroslaw Sellin, a Lengyel Köztársaság Kulturális, Nemzeti Örökség és Sport Minisztériumának miniszterhelyettese és államtitkára és Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára beszélt a jó gyakorlatokról és olyan hosszú távú projektekről, amelyek nemcsak a pandémia alatt, hanem azután is részei lehetnek a kulturális intézmények életének.