A munkavédelmi tudatosság növelését célozzák meg
Fotó: www.naplo.hu

A munkavédelmi tudatosság növelését célozzák meg

7 hírek, 1

budapest. A munkaügyi és munkavédelmi tudatosság növelésének mérföldköve lehet a Jogszerű foglalkoztatás fejlesztése nevű projekt – mondta Simon Attila István munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár a 3,8 milliárd forintból megvalósuló kiemelt projekt nyitórendezvényén szerdán Budapesten. EzermilliárdA helyettes államtitkár rámutatott: több száz milliárd forintra, egyes becslések szerint ezermilliárdos nagyságrendűre tehetők a munkavédelmi utasítások be nem tartásából eredő károk.

Magyarországon a feketegazdaság részaránya húsz százalék körül van – jegyezte meg Simon Attila István utalva arra, hogy az Európai Szociális Alap és a magyar költségvetés által finanszírozott programok célja egyebek mellett ennek csökkentése.Az elmúlt nyolc évben a munkanélküliségi ráta történelmi mélységbe csökkent – emlékeztetett a helyettes államtitkár. Miután az ország közel áll a teljes foglalkoztatáshoz, érdemes odafigyelni arra, hogy a dolgozók hosszú távon munkaképesek maradjanak – tette hozzá.Simon Attila István ismertette: a kiemelt projekt forrásaiból többek között a munkavédelmi és munkaügyi tananyagok fejlesztését, konferenciák és kampányok szervezését támogatják.

A hatósági munkát műszerek és gépjárművek beszerzésével, informatikai fejlesztésekkel segítik a program keretében – folytatta, utalva arra, hogy a fejlesztések a kormányhivatalok munkájának az eredményességét javítják m...

    Olvassa el: naplo.hu