A Vidi lett az első döntős6Fénykép© hirado.hu

A Vidi lett az első döntős

, 16 hír, oldalnézet

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének keddi visszavágóján a MOL Vidi FC 3-0-ra verte a Debreceni VSC-t a Nagyerdei Stadionban, így elsőként a székesfehérvári csapat jutott a döntőbe, méghozzá kettős győzelemmel.

A MOL Vidi FC 1-0-ra győzte le a vendég Debrecent múlt héten kedden a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatta a debreceni visszavágót. Viszont nem könnyítette meg a székesfehérvári csapat helyzetét, hogy Marko Nikolic vezetőedző, illetve Juhász Roland és Vinícius Paulo is hiányzott – mindhárman az eltiltásukat töltötték –, ráadásul a Vidi a Fradi elleni 4-1-es bajnoki vereséget követően érkezett erre a mérkőzésre, míg a DVSC a Haladás elleni 2-1-es sikerrel hangolt.

A kiválóan kezdő Vidi már a 12. percben megszerezhette volna a vezetést, és tehetett volna hatalmas lépést a döntőbe jutást felé, de Stopira egy bal oldali szögletet követően öt méterről centikkel a bal kapufa mellé fejelt. Nem sokkal később újabb nagy lehetőséget hagyott ki a székesfehérvári együttes, Kovács István lőtt 13 méterről, de Tomas Kosicky nagyot védett.