Akkora a mirgánspánik két Srí Lanka-i pékmester miatt Gyergyóditróban, hogy már népszavaznának, hogy eltűnjön a két pék4Fénykép© blikk.hu

Akkora a mirgánspánik két Srí Lanka-i pékmester miatt Gyergyóditróban, hogy már népszavaznának, hogy eltűnjön a két pék

, 8 hír, oldalnézet

Két Srí Lanka-i pékmester érkezése miatt lázadt fel a fél település a Hargita megyei Gyergyóditróban, írta meg hétfőn a Maszol.ro. A két péket az egyik helyi pékség alkalmazza, ráadásul nem először alkalmaznak más országokból érkező munkaerőt.

Most mégis elszabadultak az indulatok, olyannyira, hogy a kevesebb mint 5 ezer fős településen külön Facaebook-csoportot hoztak létre "Migránsmentes Ditrót akarunk" - néven, aminek 2500 tagja van már. A csoportban pedig már a fizikai erőszak is téma, sőt, mint a keddi cikkében írja a lap, már népszavazást kezdeményeznének azért, hogy a két pék eltűnjön a településről.

A két férfi két hete dolgozik a településen, és ahogy egyre többen találkoztak velük, elterjedt a "rémhír", hogy migránsokat telepítenek a településre. Köllő Csaba, a pékség tulajdonosa a romániai magyar lapnak elmondta, hogy szerinte valamilyen személyes konfliktus miatt gerjesztik a feszültséget.