Aláírásgyűjtés március 15-én a Szacsvay-szobornál

Aláírásgyűjtés március 15-én a Szacsvay-szobornál

15 hírek, 2

A várad-velencei Templom téren tartottak közös sajtótájékoztatót a nagyváradi és a Bihar megyei magyar ifjúsági szervezetek képviselői, vezetői azzal a céllal, hogy az elmúlt héten általuk megvalósított közös akció eredményéről számoljanak be.

Tőtős Áron, a Romániai Magyar Doktoranduszok és Fiatal Kutatók Szervezetének (RODOSZ) Bihar megyei elnöke arról beszélt: mint közismert, március 9-én zárult az önkormányzat által meghirdetett részvételi költségvetés elnevezésű projekt második szakasza, melynek keretében Nagyvárad lakossága az interneten szavazhatott az első fordulóból továbbjutott pályázatokra. Ezek közül kettő, a velencei Templom tér és a várad-hegyaljai kultúrotthon felújítása közvetlenül is érinti a magyar közösséget.

Három egyetemi szervezet (a RODOSZ Bihar megyei szervezete, az NMD és a PKED), valamint négy középiskola diáktanácsa (az Ady Endre Elméleti Líceum, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium és a Mihai Eminescu Főgimnázium) annak érdekében, hogy az említett két projekt nyertesként kerüljön ki, alulról jövő kezdeményezésként aláírásgyűjtésbe kezdett. A támogató aláírásokat a Partiumi Keresztény Egyetemen és az említett négy iskolában gyűjtötték, aminek eredményeként 300 támogató aláírást sikerült összehozni, melyek nagyjából fele-fele arányban oszlanak meg az egyetemisták és a középiskolások körében.

Ugya...

    Olvassa el: erdon.ro