AM: a magyar élelmezésbiztonsági javaslat felkeltette az ENSZ figyelmét© kemma.hu

AM: a magyar élelmezésbiztonsági javaslat felkeltette az ENSZ figyelmét

, 5 hír, 2 oldalnézet

Magyarország nagy hangsúlyt fektet a technológiai agrárfejlesztésekre és a feldolgozóipar fejlesztésére - jelentette ki Bencsik Dávid helyettes államtitkár az ENSZ főtanácsadójával folytatott kétoldalú találkozóján. David Nabarro az online térben bemutatott magyar élelmezésbiztonsági javaslatot méltatta - közölte az Agrárminisztérium kedden az MTI-vel.

Az ENSZ Élelmezési Rendszerek Nemzeti Koordinátorai számára összehívott január 25-i eseményen ismertette először Bencsik Dávid, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára a hazai agrárkutatás-fejlesztési tevékenység eredményét, a beltéri vertikális farmtechnológiát az ENSZ főtitkárhelyettese, Amina Mohammed előtt. Az eseményt követően David Nabarro az ENSZ élelmezési rendszerek csúcstalálkozói párbeszédekkel foglalkozó magas rangú főtanácsadója kétoldalú megbeszélésre invitálta az Agrárminisztérium helyettes államtitkárát - írták a közleményben.

Tájékoztatásuk szerint a keddi megbeszélés főbb témái közé tartozott az élelmezési rendszerek átalakításának folyamata, valamint az ehhez kapcsolódó Nemzeti menetrend, a regionális együttműködések és a magyar agrárinnovációk.