Amerikai törvényhozók szerint túl nagy hatalomra és befolyásra tett szerint a négy legnagyobb internetes cég4Fénykép© hirado.hu

Amerikai törvényhozók szerint túl nagy hatalomra és befolyásra tett szerint a négy legnagyobb internetes cég

, 10 hír, 0 oldalnézet

Az amerikai törvényhozók úgy gondolják, hogy túl nagy a hatalomra és befolyásra tett szert a négy legnagyobb amerikai internetes cég - az Amazon, az Apple, az Alphabet és a Facebook -, legalábbis több amerikai törvényhozó osztotta ezt a vélelményt a vállalatvezetők szerdai képviselőházi meghallgatásán.

Jeff Bezos, az Amazon, Tim Cook, az Apple, Sundai Pichar, az Alphabet - a Google leányvállalata -, illetve Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője telekonferencián válaszolt szerdán azokra a kérdésekre, amelyeket a képviselőház igazságügyi bizottságának politikusai vetettek fel. A meghallgatás meghirdetett témája a négy óriásvállalat "uralkodó helyzetének megvitatása" volt.

A négy vállalati vezetőnek azzal a váddal kellett szembenéznie, hogy cégeik tisztességtelen versenypolitikát folytatnak, túl nagy a hatalmuk és a befolyásuk, és ez nemcsak a potenciális vetélytársaknak, hanem a fogyasztóknak is árt.