Angela Merkel óvatosságra intett mindenkit© hirado.hu

Angela Merkel óvatosságra intett mindenkit

, 5 hír, 3 oldalnézet

Az új típusú koronavírus lassuló terjedésének óvatos optimizmusra feljogosító adataival együtt is igen törékeny a járványügyi helyzet Németországban, és gyorsan megsemmisülhetnek az eredmények, ezért továbbra is a távolságtartási és tisztasági szabályokra kell összpontosítani, és fegyelmezetten kell viselkedni - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben.

A március közepétől bevezetett járványlassító intézkedésekkel sikerült elérni, hogy egyelőre nincs szükség további szigorításokra. Az április 19-ig elrendelt korlátozások feloldásáról viszont korai beszélni. A szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetői húsvét után egyeztetnek a következő lépésekről.

A döntésekhez be kell várni még a nemzeti tudományos akadémia szerepét betöltő Leopoldina (Leopoldina - Nationale Akademie der Wissenschaften) tanulmányát is, amelyen járványügy szakemberek és virológusok közgazdászokkal, szociológusokkal és etikai kérdéseket tanulmányozó társadalomtudósokkal együtt dolgoznak - mondta Angela Merkel.