Angela Merkel szerint nem biztos, hogy megállapodás születik az EU-csúcson a hétéves költségvetésről és a helyreállítási alapról4Fénykép© hirado.hu

Angela Merkel szerint nem biztos, hogy megállapodás születik az EU-csúcson a hétéves költségvetésről és a helyreállítási alapról

, 11 hír, 0 oldalnézet

Nem biztos, hogy sikerül megállapodásra jutni az Európai Unió (EU) pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozását szolgáló helyreállítási alapról és az EU következő hétéves költségvetéséről – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Guiseppe Conte olasz miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után a szövetségi kormány Berlin melletti vendégházában.

Angela Merkel kiemelte, hogy hosszú még az út a megegyezésig, és „hidakat kell építeni” a tagországok között. Az a legfontosabb, hogy nagyszabású és erőteljes csomagot állítsanak össze, mert a koronavírus-járványból eredő kihívás „hatalmas”, és nem lehet „törpe” léptékű megoldással válaszolni rá.

Guiseppe Conte aláhúzta, hogy gyorsan kell cselekedni. Minél előbb meg kell állapodni, mert „a legjobb megoldás sem jó, ha későn érkezik” – mondta.