Az Állami Számvevőszék elnöke szerint az ember annyira értékes, hogy nem is kellene adóztatni© hirado.hu

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint az ember annyira értékes, hogy nem is kellene adóztatni

, 11 hír, 4 oldalnézet

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke szerint meg kell teremteni a feltételeit annak, hogy mindenki megfelelő megélhetést találjon idehaza, az ember pedig annyira értékes, hogy egyáltalán nem kellene adóztatni azért, mert dolgozik, így a személyi jövedelemadó akár nulla százalékos is lehetne - olvasható a Magyar Nemzet szerdai lapszámában.

Domokos László a lapban kifejtette, nagyon fontos, hogy mindenki érdekelt legyen abban, hogy aki Magyarországon akar dolgozni, az ezt meg is tehesse. Ehhez az kell, hogy az állam mindenki számára megteremtse az esélyegyenlőséget a munkához jutáshoz, a  munkavállaláshoz.

A munkabér után fizetendő terhekről elmondta, egyik részük a jövedelemadó, amelyet sokszor büntetésként érzékelnek az adófizetők. A másik része a társadalombiztosításhoz befolyó közterhek köre, ez adja a fedezetet a nyugdíjhoz, a szolidaritás költségeihez, betegség esetén a gyógyításhoz, illetve a segélyekhez. Utóbbi járulék azonban nem teher, hanem megelőlegezett kiadás a személyes biztonság érdekében.