Az evangélikus vezetés szerint Dobrev Klára hazudott az egyházi iskolák finanszírozásáról2Fénykép© index.hu

Az evangélikus vezetés szerint Dobrev Klára hazudott az egyházi iskolák finanszírozásáról

, 4 hír, 4 oldalnézet

Közleményt adott ki Prőhle Gergely országos felügyelő és Fabiny Tamás elnök-püspök aláírásával a Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége, reagálva Dobrev Klára egyik állítására, mely a minapi ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita során hangzott el. A DK jelöltje azt állította, hogy az egyházi iskolák támogatása többszöröse az állami iskolákénak, de az evangélikus egyház szerint ez nem igaz.

"Ez nem felel meg a valóságnak, csak az egyházak elleni hangulatkeltésre alkalmas, és sérti mindazon diákokat, akik egyházi iskolába járnak, és azokat a szülőket is, akik egyházi iskolába íratták, vagy a jövőben íratni akarják gyermekeiket. Számos szakértői állásfoglalás kimutatta, hogy az egyházi iskolák finanszírozásának rendszere nem preferálja az egyházi fenntartókat, és különösen nem az egyházi intézményekben tanuló gyerekeket. Bármikor készen állunk a fentiek nyilvános, szakértői szintű megvitatására" - fogalmaznak az elnökségi tagok közleményükben.

Kiemelik azt is, hogy az egyház közösségi elkötelezettsége okán üdvözli a közéletet frissítő vitákat, így az előválasztás folyamatát is.