Az Indotek vezérigazgatója elismerte, tárgyalnak a Budapest Airport megvásárlásáról© 24.hu

Az Indotek vezérigazgatója elismerte, tárgyalnak a Budapest Airport megvásárlásáról

, 6 hír, 0 oldalnézet

Hazai cégekből álló konzorcium – amelynek a Mol Nyrt. is a tagja – ajánlatot tett a Budapest Airport megvásárlására, írta a Bloomberg értesülésére hivatkozva a 24.jhu. A Mol nem kommentálta a hírt, de a konzorcium által megbízott Indotek Csoport vezérigazgatója, Jellinek Dániel az Indexnek elismerte, hogy üzleti tárgyalásokat folytat magyar és amerikai befektetőkkel a Budapest Airport Zrt. potenciális megvásárlásáról.

Az Indotek Csoport üzleti tárgyalásokat folytat dominánsan piaci (magyar és kisebb részben amerikai) befektetőkkel a Budapest Airport Zrt. konzorciumban történő potenciális megvásárlásáról. Az Indotek Csoport által szervezett konzorcium kizárólag politikai kapcsolódással semmilyen formában nem rendelkező professzionális szereplőkből áll - tette hozzá. Jellinek Dániel közölte azt is, hogy az üzleti tárgyalások bizalmas jellege miatt további tájékoztatást nem adhat - derül ki a portál cikkéből.

A Budapest Airport Zrt. jelenlegi tulajdonosai, az AviAlliance, a Malton (a szingapúri GIC befektetési alap leányvállalata) és a Caisse de dépot et placement du Québec kanadai nyugdíjalap ugyanakkor nem tervezik a reptér eladását.