Az intézkedések feloldásának összehangolása lehet egyedül sikeres4Fénykép© hirado.hu

Az intézkedések feloldásának összehangolása lehet egyedül sikeres

, 15 hír, 0 oldalnézet

A bizottsági elnök Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével közösen tartott online sajtótájékoztatóján aláhúzta, hogy az EU útmutatásai figyelembe veszik az egészségügyi vészhelyzet alakulását és a járvány nyomán bevezetett intézkedéseknek az egységes piacra gyakorolt hatását. Hozzátette, hogy az uniós stratégiai javaslatok tekintettel vannak a lakosság igényeire is az újbóli fellendülés időszakának megteremtése érdekében.

A gazdaságot fel kell gyorsítani, és visszatéríteni a fenntartható növekedés útjára, beleértve a zöld és a digitális átmenetet is. Le kell vonni a válság tanulságait az unió felkészültségének és ellenálló képességének javítása érdekében – szögezte le Ursula von der Leyen.

Az unió rendkívüli intézkedései működnek, lelassították a vírus terjedését, és több ezer ember életét megmentették – szögezte le a bizottsági elnök, megjegyezve, hogy bár a korábban megszokott élethez visszavezető út nagyon hosszú lesz, a rendkívüli intézkedések hatálya nem lehet határozatlan ideig tartó.