Az orvosi egyetemek minden támogatást megkapnak a veszélyhelyzet kezeléséhez© portfolio.hu

Az orvosi egyetemek minden támogatást megkapnak a veszélyhelyzet kezeléséhez

, 11 hír, oldalnézet

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium saját forrásaiból is hozzájárul az orvos- és egészségtudományi egyetemek egészségügyi kiadásainak fedezéséhez - hangsúlyozta Palkovics László a négy felsőoktatási intézmény vezetőivel folytatott videokonferencián csütörtökön, Budapesten.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiadott közlemény szerint a járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatok áttekintését szolgáló egyeztetésen a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem rektorai, kancellárjai és kórházparancsnokai vettek részt. A négy felsőoktatási intézmény vezetői közös kérésként fogalmazták meg a finanszírozási és adminisztrációs terhek csökkentésének igényét, amelyben az innovációs és technológiai miniszter támogatást ígért nekik.

Magyarország felsőoktatási rendszerének világszerte elismert, meghatározó elemei az orvos- és egészségtudományi egyetemek. A szakmai utánpótlás biztosításán túl fontos szereplői a nemzetközi szinten is kiemelkedő hazai egészségipari kutatás-fejlesztésnek és innovációnak.