Az RMDSZ elnöke megüzente Karácsonynak, hogy olyan ne nácizza Wass Albertet, aki ma a szélsőjobbal masírozik© 168ora.hu

Az RMDSZ elnöke megüzente Karácsonynak, hogy olyan ne nácizza Wass Albertet, aki ma a szélsőjobbal masírozik

, 5 hír, 5 oldalnézet

Kelemen Hunor elmondta, azután döntenek, hogy megismerik a kormányprogramot és a miniszterjelölteket. Hozzátette: jó esély van arra, hogy az RMDSZ megszavazza a kormányt azért, hogy megadja számára az esélyt a munka gyors elkezdésére. Álláspontja szerint ugyanis az országnak az az érdeke, hogy minél előbb kidolgozzák és elfogadják a jövő évi költségvetést.

Ugyanakkor úgy vélte, hogy a Nemzeti Liberális Pártnak (PNL) egyelőre nincs meg a kormány elfogadtatásához szükséges többsége, és a pártok közötti egyeztetéseket az a tényező is nehezíti, hogy elkezdődött az elnökválasztási kampány, és egymás ellen küzdenek azoknak a pártoknak a jelöltjei, amelyeknek meg kellene egyezniük a kormány támogatásáról. Szerinte a PNL kormányalakítását az is nehezíti, hogy a párt az utóbbi három évben „mindenkivel összerúgta a port”, akivel ma a kormányalakításról tárgyalhat.

Mindezek ellenére Kelemen Hunor úgy vélte: ha első nekifutásra nem sikerül is a kormányalakítás, a második kísérlet biztosan sikeres lesz, mert a képviselők többségének nem felel meg, hogy előrehozott választásokat tartsanak.