Az SZTE hallgatói ingyen férnek hozzá 4000 távkurzushoz© kisalfold.hu

Az SZTE hallgatói ingyen férnek hozzá 4000 távkurzushoz

, 6 hír, oldalnézet

Coursera for Campus együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem és a Coursera, hogy ezzel is támogassák a koronavírus-fertőzés kapcsán bevezetett online tanulást. Az együttműködés értelmében az SZTE hallgatói ingyen férnek hozzá a világ legjobb egyetemeinek és vállalatainak mintegy 4000 kurzusához.

Az új koronavírus okozta fertőzés terjedésének megelőzése érdekében a Szegedi Tudományegyetem a többi egyetemhez hasonlóan 2020. március 23-án áttért a távoktatásra. A rendkívüli online oktatás minden képzést érint, vagyis az egyetem 21 ezer hallgatója kezdte meg a napokban a tananyag online elsajátítását az SZTE több mint 15 000 kurzusán.

A Coursera a világ legnagyobb online oktatási platformja, melyet 2012-ben alapított a Stanford Egyetem két professzora, Andrew Ng and Daphne Koller, hogy MOOC (Massive Open Online Courses) tananyagokat, azaz online, tömegek számára nyitott kurzusokat kínáljanak, amelyek bárhol, bármikor elvégezhetők. Mára több mint 49 millióan tanulnak világszerte a Coursera rendszerében.