Az ügyészség vádat emelt Bige László ellen6Fénykép© alfahir.hu

Az ügyészség vádat emelt Bige László ellen

, 11 hír, oldalnézet

Börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozták.

Börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványozta az ügyészség Bige Lászlóval, a milliárdos műtrágyakirállyal szemben – értesült a vádemelésről a 24.hu.

Az egyik leggazdagabb magyar ellen 2018 végén indítottak a hatóságok látványos akciókat: Bige szolnoki kénsavgyára körül 2018 novemberében 300 rendőr és katasztrófavédő jelent meg, a gyárat leállították; majd 2019 tavaszán Bigét őrizetbe is vették. Ez utóbbi azonban már nem a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt történt (amiatt a gyárat állították le), hanem azért, mert Bigét vesztegetéssel vádolták.

A kénsavgyár végül újraindult, a vesztegetési üggyel kapcsolatban pedig lezárult a nyomozás és a lap úgy tudja: az ügyészség vádat emelt Bige ellen. Az ügyészség ugyan nem válaszolt a kérdésekre, de a Nyíregyházi Törvényszék annyi információt osztott meg, hogy április 21-én érkezett meg hozzájuk a vádirat. A lap megkereste Bigét és ügyvédjét, Zamecsnik Pétert is, aki megerősítette a lap információit és hozzátette: "a vád koncepciója a vesztegetésről teljességgel megalapozatlan."