Baji Balázs bronzérmes lett 110 gáton az atlétikai világbajnokságon
Fotó: index.hu

Baji Balázs bronzérmes lett 110 gáton az atlétikai világbajnokságon

23 hírek, 2

Baji Balázs óriási futással harmadik lett 110 gáton a londoni atlétikai világbajnokságon. A magyar atléta remekül kapta el most is a rajtot, a táv közepén kicsit visszacsúszott, a negyedik-ötödik helyre, de az utolsó gátat nagyon jól vette, és az utolsó tíz méteren is remekül futott, ekkor nyert vissza két helyezést. 13.28-cal ért célba. Csak az olimpiai bajnok Omar McLeod és az előző világbajnokság győztese, az orosz Szergej Subenkov előzte meg.

Az Európa-bajnoki második atléta a elődöntő után azt mondta, hogy a döntő már csak arról szól, hogy élvezze a pillanatot. A 110 gáton elképesztően sűrű a mezőny, ezért is óriási dolog a legjobb nyolc közé kerülni.

A magyar atlétika történetében is kiemelkedő eredmény, sprinter még sosem nyert érmet, döntőbe sem nagyon jutott. Az eddig legjobb helyezés Kovács Attiláé volt, még 1987-ben lett negyedik százméteres síkfutásban. 110 gáton egyetlen döntősünk volt korábban, 1983-ban Bakos György hatodik lett.

Bajinak ez már a negyedik világbajnoksága, de korábban még nem jutott el döntőig. 2011-ben az előfutamból sem jutott tovább, 2013-ban már elődöntőzött, de két évvel később ezt nem tudta megismételni, az előfutamban ragadt.

A magyar gátas érett versenyzést mutatott az egész vb alatt, az előfutamából magabiztosan ment tovább, csak az olimpiai bajnok Omar McLeod előzte meg a végén egy kicsit spóroló Bajit. Az elődöntőben is az első két he...

    Olvassa el: index.hu