Balliberális és sorosista ügyvédek jelentkezését várja Budai Gyula3Fénykép1Videó© hirado.hu

Balliberális és sorosista ügyvédek jelentkezését várja Budai Gyula

, 8 hír, oldalnézet

Akár kétmilliárd forint hasznot is húzhattak a börtönbizniszen a fogvatartottakat képviselő ügyvédek a Magyar Nemzet számításai szerint. A lap azt írta: bár nincs előírva kötelező jogi képviselet, a kártérítési ügyek csaknem hetven százalékában ügyvéd járt el valószínűleg éppen a várható haszon miatt. A Fidesz arra szólította fel a „balliberális körökhöz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédeket”, árulják el, „mennyit kaszáltak a börtönbizniszen” – hangzott el az M1 Híradójában.

Bár nincs előírva kötelező jogi képviselet, a fogvatartottak kártérítési ügyeinek csaknem 70 százalékában ügyvéd járt el – erről ír a Magyar Nemzet, hozzátéve: ennek oka az lehet, hogy a védők több millárd forintos haszonra is szert tehetnek a börtönbizniszből.

A lap szerint az ügyvédek többsége 30-50 ezer forintot kér minden konzultáció után, akkor is, ha ez csupán néhány perc. Emellett több tízezer forintot kérhetnek a bírósághoz címzett beadvány elkészítésért, noha ennek megírása – a kötelező elemek miatt – nem igényel többet fél óránál. A haszon legnagyobb része a sikerdíjból származik. Ennek mértéke akár 30 százalék is lehet.