Berlusconi Orbánnak: éljen, éljen, éljen!
Fotó: www.atv.hu

Berlusconi Orbánnak: éljen, éljen, éljen!

7 hírek, 3

Magyarország élenjáró szerepéről, a baráti magyar-olasz kapcsolatokról és a Fidesz győzelmének Európai Néppártot erősítő hatásáról írt Orbán Viktornak címzett gratuláló levelében Silvio Berlusconi, az olasz Forza Italia (FI) elnöke – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Szeretnék gratulálni rendkívüli választási eredményedhez, amely a személyedet és a pártodat övező hatalmas konszenzust bizonyítja Magyarországon. Megérdemelt győzelemről van szó nemcsak az általad elért gazdasági eredmények fényében, hanem gyönyörű országod nemzeti presztízse szempontjából is.

Berlusconi szerint Orbán Viktor megerősítése és a Fidesz újraválasztása nemcsak a személyes barátságuk miatt nagyon jó hír, hanem azért is, mert

ez az Európai Néppárt győzelmét is jelenti, amire nagy szüksége volt. Biztos vagyok abban, hogy irányításod alatt Magyarország továbbra is azt az élenjáró szerepet fogja betölteni Európában, amely illusztris történelme, széleskörű és kifinomult kultúrája, valamint előbb a nácizmus, majd a kommunizmus ellen a szabadságért vívott harcban való “drámaian megszenvedett közreműködése” miatt megilleti

– folytatta levelét a FI elnöke, aki abban is biztos, hogy a két ország kapcsolatai tovább javulnak, bővülnek. Ő és pártja továbbra is mindent megtesz ezért.

Remélem, hamarosan lehetőség nyílik egy találkozásra Rómában, Brüsszelben vagy Budapesten, hogy együtt megünnepe...

    Olvassa el: 24.hu