Bezárnak az óvodák és a bölcsődék, azt kérik, mindenki maradjon otthon3Fénykép© delmagyar.hu

Bezárnak az óvodák és a bölcsődék, azt kérik, mindenki maradjon otthon

, 4 hír, oldalnézet

Szinte nincs olyan területe az életnek, ahol ne érződne a koronavírus-járvány valamilyen következménye. Szegeden távmunkára küldik azokat az önkormányzati dolgozókat, akik otthonról is el tudják végezni munkájukat és akiknek kiskorú gyerekük van. A szegedi óvodák és a bölcsődék hétfőn és kedden még nyitva tartanak, március 18-tól pedig a nyári ügyelet lép életbe. Március 23-tól csak azoknak a családoknak biztosítják a gyerekfelügyeletet, amelyek máshogy nem tudják megoldani.

Arra kérik a szülőket, hogy a lehető leghamarabb jelezzék az ETELKA-rendszerben, hogy igényt tartanak-e a közétkeztetésre. Március 18-tól csak elvinni lehet az ebédet, és azt is csak a kijelölt iskolákból. Ezeket majd később nevezik meg. Botka László azt is elrendelte, hogy zárjon be minden szegedi városi kulturális és sportintézmény. Ez vonatkozik a Somogyi-könyvtárra és fiókintézményeire, a Szent-Györgyi Albert Agórára, az IH Rendezvényközpontra, a Szegedi Nemzeti Színházra, a Belvárosi mozira, a művelődési házakra és a vadasparkra is.

A hivatali ügyfélszolgálatoknál Szegeden egyszerre csak annyi ember tartózkodhat bent, ahány ügyintéző van. Kisteleken közben úgy döntöttek, hogy csak szerdánként tart nyitva a polgármesteri hivatal.