Biden tagadja a szexuális zaklatási vádakat5Fénykép© hirado.hu

Biden tagadja a szexuális zaklatási vádakat

, 12 hír, 0 oldalnézet

"Nem, ez nem igaz, egyértelműen kijelentem, hogy ez soha, de soha nem történt meg" – mondta Joe Biden, az amerikai Demokrata Párt várható elnökjelöltje az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakról az MSNBC reggeli magazinműsorában. Biden egy hónap után szólalt meg személyesen is az ügyben.

Egyik volt munkatársnője, a jelenleg 56 éves Tara Reade hetek óta azzal vádolja, hogy 1993-ban, amikor még szenátor volt, Biden a szenátus folyosóján erőszakoskodott vele, s amikor később szót emelt ez ellen, kirúgták. Reade több médiumnak is nyilatkozott minderről, Biden viszont eddig csak szóvivőnője révén cáfolta a vádat.

Az üggyel kapcsolatban a The New York Times, a The Washington Post és az AP hírügynökség is belevágott egy-egy oknyomozó riportba, de ők csak Reade egyik névtelenül nyilatkozó ismerősét találták meg. Az egykori szenátusi munkatársak pedig vagy nem emlékeztek az ügyre, vagy cáfolták a vádakat. Több másik orgánum azonban – köztük a Business Insider – közölt a vádat alátámasztó interjút is, s előkerült a CNN hírtelevízióból egy 1993-ban sugárzott beszélgetés, amelyben Reade édesanyja beszélt lánya megpróbáltatásairól, igaz, csak "egy ismert szenátorként" említve a zaklatót.