Borászkodó és motorrenováló gimnazista nyert az országos kvízversenyeken2Fénykép© kemma.hu

Borászkodó és motorrenováló gimnazista nyert az országos kvízversenyeken

, 7 hír, oldalnézet

Az óvintézkedések miatt a korábbi gyakorlattal ellentétben nem 2000, hanem nagyjából 350 diák részvételével tartották az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, de a szervező DUE Médiahálózat csapata élőben közvetítette a történéseket a közösségi felületein. A részvevők létszámának csökkentését elsősorban úgy érték el a szervezők, hogy négy Nagy Diák Teszt középdöntőjét online tartották, és csak a döntők zajlottak élőben. A fiataloknak a helyszínen szurkolt Rácz Zsófia, az ifjúságért felelős helyettes államtitkár is.

Elsőként a Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt fináléjára került sor. A verseny célja az volt, hogy a 14-24 éves fiatalok alaposabb tudást szerezzenek az 1989-1990-es eseményekről. A 8000 indulóból a bicskei Pintér Patrik Martin, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója végzett az első helyen, és nyert egy két főnek szóló berlini utat, természetesem a járvány utáni felhasználással.

Győzelmét annak tulajdonította, hogy eleve rendelkezett általános tudással, sokat tanult az egyetemen is a témában, illetve a döntő előtt külön fel is készült. Az egyetem mellett IT projekt menedzserként dolgozik, és nagy futballrajongó, korábban a Felcsút U14-es csapatában játszott, de később abbahagyta, és a tanulmányaira koncentrált.