Boros Imre: a globalistákat csak a pénz érdekli© bama.hu

Boros Imre: a globalistákat csak a pénz érdekli

, 4 hír, oldalnézet

Magyarországon az Orbán-kormánnyal szemben álló erők baloldalnak hívják magukat, de valójában a nemzetközi pénzügyi csoportok érdekét képviselik. Ezt a tábort globalistáknak nevezik. A Magyar Nemzet ennek kapcsán kereste meg Boros Imre közgazdászt, akinek feltették a kérdést: kik a globalisták?

– Magyarország gazdasága kilencven százalékban ki van téve a globális piacnak. Így azoknak is, akik ennek az érdekében tevékenykednek. A globalista erők mögött a nemzetközi pénzpiac nagyágyúi állnak. A nemzetközi pénzpiac valójában egy magánpénz­piac, amelynek kulcsa a dollár. A dollárt egy magánbank, a Federal Re­serve bocsátja ki.

Ők mozgatják a piacot, mert az csinál piacot, aki a keresletet és a kínálatot is mozgatja. Ez mindenre hatással van, nézzük meg csak az olajpiacot. Itt nem az arabok vannak fő pozícióban, hanem az amerikai olajforgalmazó cégek. Minden fontosabb nyersanyagnál ez a helyzet. Ők döntik el, hogy ezek milyen áron kerülnek be a nemzetközi körforgalomba – magyarázta a szakértő.