Botka László az első adandó alkalommal kilépett az MSZP-ből10Fénykép© index.hu

Botka László az első adandó alkalommal kilépett az MSZP-ből

, 19 hír, oldalnézet

Botka László hétfőn kilépett az MSZP-ből. Bár a döntését nem indokolta, környezetéből származó információink szerint szerepet játszott ebben az, hogy szerinte az MSZP képtelen a szervezeti és személyi megújulásra, de nem hisz a Molnár Zsolt pártigazgató által meghirdetett "Budapest-modellben" sem. Míg Molnár szerint ez arról szól, hogy "időben meg kell keresni a legjobb jelölteket a 2022-es választásra", addig Botka környezetében ezt úgy fordítják, hogy Molnár néhány momentumossal és pár fanatikus DK-s elsakkozgat majd, ők pedig ebből nem kérnek.

Azzal is érvelnek, Botka a választáson eleve erre kért felhatalmazást, ugyanis ő kizárólag az Összefogás Szegedért Egyesület színeiben indult, neve mellé nem került pártlogó. Meglepetésre pénteken, a közgyűlés alakuló ülésén jelentette be, hogy az ő frakciójukba ül be, nem a szocialistákéba. Utána rögtön megkérdeztük Botkát, hogy a pártból is kilép-e, mire annyit mondott,

Ebből már erősen lehetett sejteni a folytatást, bár hétvégén még helyi MSZP-sek nem gondolták, hogy Botka azonnal kilép. Holott a kampányban bőven voltak szemmel látható jelek arra, hogy egyre kevésbé kér a szocialistákból: nem ment el arra a rendezvényre, ahol az ellenzéki pártok bejelentették támogatását, illetve maga helyett egy molinót küldött a Szegeden kampányoló Tóth Bertalan pártelnök mellé.