Bottas indul az élről Imolában2Fénykép© kisalfold.hu

Bottas indul az élről Imolában

, 7 hír, 2 oldalnézet

A következő szezonban is a finn Kimi Räikkönen és az olasz Antonio Giovinazzi lesz az Alfa Romeo istálló két versenyzője.

A koronavírus-járvány miatt rendhagyóan alakul a 2020-as Forma-1-es szezon, csak az idény közben sikerült véglegesíteni a versenynaptárt. Az év ilyen késői szakaszában még sosem rendeztek Európában versenyt, mindez most azért történik, mert az ázsiai és az amerikai futamok is kiestek az utazási korlátozások és karanténkötelezettségek miatt. A szervezők nem akartak három versenyt Olaszországban, végül mégis beadták a derekukat. A sportág történetében ráadásul először kétnapos nagydíjat rendeznek, Imolában, Emilia-Romagna Nagydíj néven.

Rendhagyó módon pénteken nem ültek autóba a pilóták, akik szombaton egy másfél órás tréninggel a hátuk mögött vágnak majd neki az időmérőnek. Korábban az időjárási viszonyoknak köszönhetően előfordult már, hogy törölni kellett az első két szabadedzést, most viszont ez egy előre eltervezett döntés, amellyel csökkentik a csapatok kiadásait, másrészt fokozni lehet az izgalmakat. A pályán gyűjtött adatmennyiség korlátozása révén az is előfordulhat, hogy felborul majd az eddigi erősorrend.