Brémai győzelmével bajnok a Bayern10Fénykép© infostart.hu

Brémai győzelmével bajnok a Bayern

, 21 hír, 0 oldalnézet

A Bundesliga 1-ben a 32. forduló következik, a bajorok előnye hét pont a Borussia Dortmunddal szemben. Akkor lesznek már a hét közben bajnokok, ha nyernek Brémában a Werder ellen, vagy ha a fordulóban a csak szerdán pályára lépő Dortmund nem szerez több pontot nálunk. A sárga-feketék ellenfele Szalai Ádám csapata, a kiesés ellen küzdő Mainz lesz, Dortmundban.

A Bayern nem csak hogy az újrakezdés óta, de február 9. óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte, sőt idegenben december 7. óta, immár nyolc mérkőzésen százszázalékos. Ezeken a találkozókon csupán a legnagyobb rivális Borussia Dortmund ellen nyert egyetlen gólt szerezve, s az újrakezdés utáni első mérkőzésén, az Union Berlin ellen „érte be” két szerzett góllal. A többin legalább háromig jutott, legutóbb a BL-szereplésért harcoló Bayer Leverkusent 4-2-re verte.

A Werder Bremen múltjához méltatlan helyen, a tizenhetediken áll a 18 csapatos bajnokságban, ha nem tud pontot vagy inkább pontokat szerezni a Bayern ellen, még nagyobb bajba kerülhet. Egyelőre azonos pontszámmal áll az osztályozós helyen szerénykedő Fortunda Düsseldorffal, a Mainz három ponttal előzi meg őket. A Werder az előző fordulóban megkezdte a menekülést, 5-1-re győzött idegenben, igaz, a liga leggyengébb csapata, a már szinte biztos kieső Paderborn ellen.