Búcsúzik Bill Gates a Microsofttól3Fénykép© portfolio.hu

Búcsúzik Bill Gates a Microsofttól

, 7 hír, 0 oldalnézet

Ettől függetlenül folyamatosan a vállalat rendelkezésére áll.

Szimbolikusan újabb korszak zárult le a Microsoftnál, Bill Gates bejelentette a Microsoft és a Berkshire Hathaway holdingcég igazgatói tanácsaiból való lemondását. A Microsoftot 1975-ben társalapított informatikai szakember 2000-ig a vállalat elnökeként és vezérigazgatójaként funkcionált, 2000 és 2014 között már csak az elnöki tisztséget töltötte volt, az elmúlt hat évben pedig az igazgatótanácsának tagja volt.

A 64 éves Bill Gates a LinkedInen nyilvánosságra hozott bejelentésében azt írja, hogy a jövőben oroszlánrészt a filantróp tevékenységeire kíván koncentrálni a Bill & Melinda Gates Alapítványon keresztül. Elsősorban nemzetközi egészségügyi, oktatási és fejlesztési projektek kidolgozásában és kivitelezésében érdekelt, plusz a klímaváltozásra való figyelemfelhívást is az egyik fő kötelességének érzi.

Ettől függetlenül a Microsoftot soha nem fogja magára hagyni, állítása szerint Satya Nadella vezérigazgató és a technikai felsővezetők a jövőben is számíthatnak rá, hogy segítséget nyújt számukra a vállalat ambiciózus terveinek megvalósításában.