Budapesten nyit irodát a Nemzetközi Beruházási Bank
Fotó: www.delmagyar.hu

Budapesten nyit irodát a Nemzetközi Beruházási Bank

6 hírek, 0

A Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) Budapesten nyit regionális irodát - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter, gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, miután egyetértési nyilatkozatot írt alá Nyikolaj Koszov bankelnökkel.

Budapest dinamikusan fejlődő nemzetközi gazdasági és pénzügyi központ, amit jól mutat a mostani irodanyitás mellett az is, hogy az Európai Beruházási Bank (EIB) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) már korábban budapesti iroda alapítása mellett döntött - mondta a miniszter.

Az NBB új irodája Magyarország számára is fontos, mivel az alapítása egybeesik a kormány azon törekvésével, hogy tovább erősítsük a bank tagállamai közötti gazdasági együttműködést és a nemzetközi pénzintézet eszközeivel is segítsük az egyes tagállamok gazdasági fejlődését. Az iroda létrehozásával azt kívánjuk elérni, hogy az NBB hatékonyabban kapcsolódjon be a regionális és az európai uniós üzleti és pénzügyi életbe és tovább erősödjön a pénzintézet közép-európai jelenléte - tette hozzá Varga Mihály.

A szándéknyilatkozat mostani aláírását követően a felek elkezdik kidolgozni a központ jogi helyzetét rendező székhely-egyezményt. A dokumentum parlamenti jóváhagyását követően, a tervek szerint 2019 elején nyithat meg az iroda - írta a pénzügyi tárca.

Magyarország 2015-ben újította meg tagságát a Nemzetközi Beruházási Bankban, Oroszország és Bulgária után ...

    Olvassa el: napi.hu