Bulgária kiutasított 70 orosz diplomatát3Fénykép© portfolio.hu

Bulgária kiutasított 70 orosz diplomatát

, 5 hír, 0 oldalnézet

Kiutasítottak Bulgáriából 70 orosz diplomatát – írja a Sofia Globe angol nyelvű bolgár hírportál, de a kiutasítás tényét megerősítette az orosz Interfax hírügynökség is. A döntést az ország miniszterelnöke, Kiril Petkov jelentette be és közölte, hogy a kiutasított oroszok Bulgária érdekei ellen dolgoztak.

„A biztonsági szolgálataink azonosították őket, mint olyan személyeket, akik nagyrészt kapcsolatban állnak az orosz hírszerzéssel, és akik hazánk érdekei ellen dolgoztak” – mondta Petkov. „Szeretnék gratulálni a bolgár szolgálatoknak és a külügyminisztériumnak, hogy végezték a munkájukat. Minden külföldi országnak, nem csak Oroszországnak, hanem mindenkinek, aki Bulgária ellen dolgozik, üzenem, hogy Bulgáriának van állambiztonsági szolgálata, amely megvédi az ország érdekeit” – mondta.

Petkov közölte, hogy a kiutasítottak mind az orosz nagykövetség munkatársai voltak és szerinte a diplomáciai beosztásuk csupán álca volt, ugyanis a hivatalos pozíciójukra nem jellemző tevékenységet folytattak.