Csak a migránsok

Csak a migránsok

11 hírek, 7

A hódmezővásárhelyi fiaskó után egy pillanatra megtorpant a Fidesz migránskampánya, de azóta kettőzött sebességgel robog tovább. Magát Soros Györgyöt kevesebbet emlegetik, a migránshírek azonban továbbra is központi helyet kapnak a kormánysajtóban, és a közösségi oldalakon is százszámra bukkannak fel a hol valódi, hol álhírekről szóló megosztások. Soros helyét épp az ENSZ vette át, az óriásplakátok azzal riogatnak, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete bontana kerítést, és telepítené az országba migránsok tízezreit.

A pillanatnyi elbizonytalanodást követően a kampánytanácsadók magasabbra tekerték a hangerőt, nem akarnak változtatni a stratégián. Szakértők szerint ez amúgy is végzetes hiba lenne, hiszen egy jól felépített kampányból nem lehet csak úgy kilépni. Azaz nem is nagyon lehetett más választása a kormánynak, mint folytatni, amit a maga módján tökélyre vitt: az ország elfoglalásával riogatva, a tényeket figyelmen kívül hagyva mindenkit ellenségnek lefesteni, aki nem támogatja politikáját.

A propaganda azért lehet sikeres – ha az –, mert az átlagos szavazó nem követi napi rendszerességgel a történéseket, így nem tudja, hogy az ellenzéki pártok egyike sem akarna migránsokat befogadni, és eszükbe sem jut lebontani a határkerítést. A józan ember egyetért abban a kormánnyal, hogy az országnak nincs szüksége tömeges betelepülőkre – akik Nyugat-Európa számos városában valóban ...

    Olvassa el: mno.hu