Csupán kényelmi kérdés a légkondicionálás a 3-as metró dögmeleg kocsijain az Állami Számvevőszék elnöke szerint© portfolio.hu

Csupán kényelmi kérdés a légkondicionálás a 3-as metró dögmeleg kocsijain az Állami Számvevőszék elnöke szerint

, 5 hír, 6 oldalnézet

2019. szeptember 6. 09:28 - szerző: 168 Óra

- Az utóbbi időben egyre többen kérik, hogy legyen a 3-as metrón légkondi, holott ez csupán társadalmi habitus és kényelem kérdése, de abba sokan nem gondolnak bele, hogy a légkondicionálás mennyi energiát visz el és mindez hogyan hat a környezetre - ezt mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke a Portfólió tudósítása szerint az 57. Közgazdász-vándorgyűlésen, Nyíregyházán.

A klímavédelem nagykövetévé avanzsáló egykori fideszes ÁSZ-elnök arra elfelejtett kitérni, hogy nem az utóbbi időben, hanem 2017, azaz az első, orosz cég által felújított régi metrókocsik forgalomba állása óta panaszkodnak az utasok amiatt, hogy a tömött kocsikban csak ventilátorok kevergetik a nyaranta 30 Celsius fölé kúszó, párás levegőt.

Továbbá arra sem, hogy a budapesti önkormányzati választási kampányban Tarlós István főpolgármester végre megígérte, hogy lesznek légkondicionálók a kocsikban. És természetesen arról sem beszélt, hogy tervezik-e a légkondicionáló berendezések kikapcsolását az Állami Számvevőszék irodáiban a Föld megmentése érdekében.