Davis Kupa - Piros Zsombor bravúrgyőzelmével vezetnek a magyarok12Fénykép© blikk.hu

Davis Kupa - Piros Zsombor bravúrgyőzelmével vezetnek a magyarok

, 16 hír, oldalnézet

Köves Gábor szövetségi kapitány pénteken jelölte ki a főszereplőket, eszerint egyesben Fucsovics Márton és Piros Zsombor lép pályára, párosban pedig Fucsovics oldalán Marozsán Fábián szerepel.

A háló túloldalán a Davis Kupa-történelem második legsikeresebb csapata állt, az ausztrálok ugyanis 28-szor megnyerték már a csapatversenyt - igaz, legutóbb 2003-ban diadalmaskodtak. A volt világelső és kétszeres Grand Slam-bajnok Lleyton Hewitt 18 éve, valamint 1999-ben is tagja volt a DK-győztes válogatottnak, Torinóban viszont már kapitányként irányította a csapatot. A keretből Alex de Minaur, Alexei Popyrin és John Millman is a legjobb 100-ban szereplő játékos, a párosspecialista John Peers pedig kétszeres világbajnok és egyszeres Grand Slam-győztes.

A csata nyitányán a 282. helyezett Piros lépett pályára ötödik DK-mérkőzésén a 72. John Millman ellen, aki 32 évének minden rutinjával játszott az első szettben, ám időnként ez is kevés volt. A kiegyenlített játszma sok rontott ütést és - a férfiaknál szokatlan módon - öt bréket hozott, 5:4-nél a 22 éves magyar ismét elvesztette a szerváját, ami már a szettbe került.