Szijjártó Péter: Debrecenben épít gyárat a BMW

Szijjártó Péter: Debrecenben épít gyárat a BMW

28 hírek, 1

Gyárat épít a BMW német autógyártó vállalat Debrecenben - ezt jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A német autógyártó több mint egymilliárd euróért, vagyis több mint 320 milliárd forintért fejleszt majd a városban és már a beruházás elején több mint ezer új munkahelyet hoz majd a városba - állítja a miniszter.

Szijjártó elmondása szerint a város melletti 400 hektáros területen a legmodernebb autóipari gyártási technológiákkal, egy gyártósoron állítanak elő hagyományos és elektromos meghajtású autókat. A gyárban évi 150 ezer autót gyárthatnak majd.

A BMW-vel 14 hónapja tárgyalt a kormány, a cég több európai várost is megvizsgált lehetséges helyszínként.

A külügyminiszer a beruházás bejelentésekor arról beszélt, hogy a világgazdaságban olyan gyors és mély változások zajlanak, hogy modern kori ipari forradalomról lehet beszélni, amelyben a vállalatok versenyben állnak az új technológiák alkalmazásáért, az országok pedig a beruházásokért. Magyarország pedig benevezett ebbe a versenybe, többek között az alacsony adókkal, a rugalmas munkaerő-szabályozással, a duális szakképzéssel és a színvonalas informatikai, műszaki képzésekkel.

Szijjártó arról is beszélt, hogy mára megkérdőjelezhetetlenné vált a magyar és a német gazdasági együttműködés, hiszen mintegy hatezer német vállalat csaknem háromszázezer magyar embernek ad munkát.

    Olvassa el: index.hu